Raziskava sreče na delovnem mestu*, v kateri je sodelovalo več kot 500 delovno aktivnih Slovenk in Slovencev, je pokazala, da ima skoraj 60 % zaposlenih vsak teden vsaj en slab dan, 20 % sodelujočih pa je ocenilo svoje delovno okolje za nesrečno.
Dokazano je, da so srečni zaposleni bolj produktivni, manj odsotni zaradi bolezni in bolj pripadni. Za srečo zaposlenih v katerikoli poslovni sredini pa so v največji meri odgovorni vodje.

Vodje, ki so prevečkrat nesrečni sami.

Če želimo voditi ljudi tako, da bodo na svojem delovnem mestu srečni, moramo prisluhniti posamezniku, ga spoznati, ga razumeti, ga motivirati in ga znati s pomočjo učinkovite komunikacije spodbuditi k doseganju delovnih ciljev.

Kot vse ostalo se tudi spoznavanje lastne ekipe začne pri nas samih. Najprej moramo torej spoznati sebe, svoja pričakovanja, definirati svoje cilje. Šele nato se lahko kvalitetno posvetimo ekipi.

Zato se vse več vodij in direktorjev odloča za krepitev mehkih vodstvenih veščin. Za osvajanje tehnik za prepoznavanje psiholoških potreb svoje ekipe, jačanje svoje strpnosti in razumevanja drugačnosti, za izboljšanje komunikacije, obvladovanje konfliktov in tehnik za izboljšanje medosebnih odnosov v timih, ki jih vodijo.

Z individualnim pristopom tudi najhitreje postanete učinkovit vodja.

Vas zanima več? Pišite mi na mojca@retorik.si. Naredimo odločilen korak v vaši karieri skupaj.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.