Direktorica izjemno uspešnega podjetja z 20-imi zaposlenimi je v mali virtualni skupini vodij predstavila svoj izziv, s katerim se je soočila že na najrazličnejše načine, ki jih pozna, zmeraj doslej neučinkovito.

Zaposleni “ne vidijo” stvari. Korektno oddelajo tisto, kar je njihovo primarno delo, hkrati pa ne vidijo ničesar okoli sebe in kadarkoli imajo nekaj minut prosto (ukvarjajo se s svetovanjem in so zato vezani na obisk strank po urniku), vzamejo v roke telefone, se kratkočasijo na povsem neprimeren in neproduktiven način. Ob tem pa ostaja prah na policah, koši neizpraznjeni, police neurejene. Čeprav urejanje prostora ni njihova primarna naloga, so se že večkrat pogovarjali o tem, da gre za njihov delovni prostor, da naj pospravijo, ker se bodo tudi sami počutili bolje, predvsem pa se bodo bolje počutile stranke, ki prihajajo.

Zdaj je na skupini dirktorica predstavila idejo, da bo do potankosti spisala tudi vse ostale aktivnosti, ki jih morajo oddelati zaposleni in predvidela sankcije, če tega ne bodo opravili. Sama namreč ne more biti ves čas njihov ‘čuvaj’, jim stati za hrbtom in preverjati, kaj počnejo.

Kaj bi pa vi naredili v takem primeru?

V naši mali skupini je eden izmed udeležencev direktorici “direkt” povedal, da v takem podjetju, kjer so za vsako najmanjšo malenkost pravila in sankcije, ne bi želel delati. Gotovo signal zanjo, da naj o predvidenih ukrepih še enkrat premisli (nikakor pa to ni razlog, da se jim takoj odpove).

Bilo pa je tudi veliko razmišljanja o tem, kako učinkovito motivirati zaposlene, da bodo to počeli brez novih in novih pravil in brez sankcij. Zanimivo je bilo stališče direktorja manjšega podjetja, ki je predstavil svojo izkušnjo, kako se je načrtno odločil, da se bo veliko ukvarjal z zaposlenimi in njihovo pripadnostjo. Kako je uvedel pogovorne urice s posamezniki, redne mesečne pogovore ob kavi na določene teme in kako je skorajda obupal, preden so se pokazali prvi rezultati.

Vsi “mehki” ukrepi potrebujejo čas in veliko potrpežljivosti. A vztrajnost se izplača, ker lahko samo tako sodelavcem približamo naše videnje, jih povlečemo zraven na prijazen način in si zagotovimo, da se počutijo del zgodbe, ki jo pišemo skupaj.

Male virtualne skupine vodij so izjemno koristna oblika druženj z namenom, da se učimo iz izkušenj drugih, da nadgrajujemo svoje veščine s pomočjo pogovora z ljudmi, ki so v podobni, pa vendar drugačni situaciji, kot mi sami.

Nova skupina, v kateri bo največ osem članov, odpira vrata v januarju. Srečevali se bomo 15 tednov zapored po 90 minut, online. Cena posameznega srečanja je 40 EUR + DDV.

Prijave sprejemam do 10. 1. 2021 oz. do zapolnitve mest.
Če ste pripravljeni na izkustveno učenje in vrhunske ideje svojih kolegov, kliknite tukaj in se prijavite.