Včeraj sem bila spet priča pogovoru na sestanku v enem podjetju, kjer je “Jože” boljše od “Milana” vedel, kako bi moral “Milan” nekaj narediti in zakaj ni naredil.

Ni pomembno, kako se je izšlo in kaj je bila tematika. Tudi Jože in Milan v resnici nosita drugačni imeni.

Pomembno je to, da znamo hitro pametovati drugim, ocenjevati njihovo delo, rezultate, celo obnašanje. Samo-analize pa mnogi nismo sposobni. 🤔

Oceniti sebe, premisliti, kaj smo naredili dobro, kaj bi lahko boljše, se pohvaliti ali pograjati ni vedno enostavno.

Ko gre za komunikacijo, je samo-analiza najboljša učiteljica. Kadarkoli na delavnicah omenim snemanje in analiziranje posnetkov, nastane grobna tišina. Večina se nerada snema, svojih posnetkov pa skoraj nihče ne gleda rad.

Potem, ko že vsi lažje zadihajo, ko ob posnetkih debatiramo, kaj so naredili dobro, kje imajo še rezerve, pa začutim njihovo hvaležnost🙏, da sem jih “potisnila” iz cone udobja.

Po delavnici me večkrat kdo pocuka za rokav in se mi zahvali: “Prav si imela, ni se lahko gledati in poslušati, ampak sem se iz tega naučila največ.”💖

Na delavnici 👑 Postani mojster poslovne komunikacije 👑bomo čas posvetili tudi samo-analizi. Povedala vam bom, kako v bodoče sami ocenjujte svojo komunikacijo in si postavljajte temelje za napredek.

🎁Samo še danes in jutri se lahko prijavite za 99 EUR + DDV. 📩Pišite mi na mojca@retorik.si. Se vidimo!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.