Mojca Pehant

Zapiski

A se kdaj “samo-analizirate”?

V svojem podjetju sigurno delate bilance. Morate jih. Najbrž preverjate tudi, če ste dosegli poslovni plan, ki ste si ga zadali za letošnje leto.

 Kaj pa obračun vašega dela? Vaših osebnih rezultatov? Vašega osebnega zadovoljstva?

Samo-analiza je instrument, ki pri nas še ni v splošni navadi. Je pa izjemno učinkovit, ker prinaša notranje zadovoljstvo, opogumlja za nove izzive, krepi samozavest. Samo-analiza niso samo kljukice na »TO-DO«spisku. Je sistematično premišljevanje o tem, kaj sem danes naredila, dosegla in kako sem se ob tem počutila. Nanaša se tudi na občutke, na manj otipljive in merljive stvari, kot so odnosi z drugimi in s sabo.

Četudi si ob začetku leta niste zapisali osebnih ciljev, ki bi jih radi dosegli na poslovnem področju predlagam, da si vzamete uro ali dve in premislite, kaj vse dobrega ste naredili in dosegli letos, s čim ste zadovoljni, premislite pa tudi o tem, s čim niste. Prepričana sem, da boste na dobri strani spisali precej daljši spisek.

Zapisujte to in hranite, da boste ob koncu naslednjega leta lahko primerjali.

Art of review ali umetnost analiziranja (žal ni bolj ustreznega prevoda, ta pa ni preveč posrečen) je nekaj, kar lahko uporabljate vsakodnevno.

Nekaj minut za razmišljanje o sebi, o svojih dosežkih, »kiksih«, priložnostih za izboljšanje vas bo konstantno tiščalo naprej.